Mens det meste af Danmark fortsat er lukket ned, kan man heldigvis opleve masser af digitale events og kunst på nettet. Copenhagen-art har taget et kig på årets første Copenhagen fashion week og gør det selv kunst med Charlottenborg Kunsthal.

Dansk modebranche viser lysegrøn optimisme

Copenhagen Fashion week blev skudt igang 2 februar, men måtte som så mange andre erstatte deres fysiske arrangementer med digitale modeshows. Heldigvis blev der vanen tro præsenteret nye og inspirerende tendenser inden for mode og skønhed og på trods af den vedblivende lockdown og bidende vinterkulde, viste de danske modebrands optimistiske takter for fremtiden med tøjets strålende farver.

Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrup var i særdeleshed begejstre for makeuppen, hvor lysegrønne øjenlåg og pink læber var populære genganger, som set hos Rabens Saloner og Baum und Pferdgarten. Og hos Future of Fashion stjal de rødmende kinder opmærksomheden. Hun fremhæver også de festlige gengangere i valget af frisurer, hvor tilbagestrøget hår samlet i en knold eller en fletning sås ved en del shows og præsentationer. Hos Stine Goya var fletningen stram, og hos Samsøe Samsøe var knolden bundet op med et silketørklæde.

Kunstfilm erstatter de klassiske modeshows

Men hvordan skaber man de samme sanseindtryk og stemninger, som opleves ved de klassiske modeshows? Et show er jo mere end bare tøj – lyd, lys, effekter og samspillet mellem modeller og publikum er med til at skabe en totaloplevelse. På copenhagenfashionweek.com kan du se, hvordan de forskellige designere har valgt at gå med deres digitale præsentationer. Ikke mindst designeren Soeren Le Schmidt går all in på den kunstneriske vision med sin kunstfilm ’Boiling Frog’, hvor hans seneste kollektion ’AW2’ bliver præsenteret på de modeller og skuespillere, der medvirker. Filmen prikker til, hvordan vores verden har været markant anderledes i det seneste år, og hvordan vi langsomt har affundet os med, at flere og flere ting ikke er, som de plejer, og at for mange lever med ensomhed og isolation til følge.

Bryn med naturlig fylde er tidens fashion fænomen

De fyldige, buskede, naturlige bryn er tilbage og er i dag en vigtig del af mange kvinders udseende. Har du ikke fra naturens side fyldigt udseende bryn, så er der flere måder at få dem på: Brow lift, powder brows, 3D-bryn, brow tint, microblading eller med hårtransplantation.

Ved en hårtransplantation af dine øjenbryn flyttes hårsække enkeltvis fra donorområdet (bagsiden eller siderne af hovedet) til øjenbrynene, hvilket sikrer dig et permanent og naturligt resultat. Du kan finde meget mere om emnet her.

Kunsthal Charlottenborg har lanceret et gør det selv koncept

Kunsthal Charlottenborg har i forbindelse med Covid-19 nedlukningen lanceret et udstillingskoncept ’do it (home)’ i samarbejde med Independent Curators International (ICI) i New York og den internationalt anerkendte kurator Hans Ulrich Orbrist. Med lanceringen i Danmark kan danskere nu udforske samlingen af instruktioner og selv skabe kunstværker udtænkt af 55 markante internationalt anerkendte kunstnere. Når man har skabt sit værk, kan man som flere tusinder fra andre lande, dele det på Instagram under hashtagget #doithome.