Københavns Museer

| klassisk til eksperimenterende kunst

Københavns museer byder på masser af spændende kunst, der spænder lige fra de store retrospektive udstillinger med værker af historiens største danske ikoner til moderne og eksperimenterende kunst i verdensklasse, skabt af både etablerede og nye up-comming danske og internationale kunstnere. 

Her er 7 museumsfarvoritter i indre København, som Copenhagen-art anbefaler.

De tre kendte klassikere

Kunsthal Charlottenborg

Solar Egg | Foto: Anders Sune Berg

Charlottenborg har til huse i et fransk-inspireret barokpalæ og er et af de smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa. Her kan du opleve udstillinger og events med et stærkt internationalt fokus, der både inkluderer etablerede stjerner og nye talenter. Deres toneangivende udstillingsprogram suppleres med performances, koncerter og filmvisninger.

Community of Parting

Statens Museum for Kunst

SMK rummer mere end 700 års kunst, der udfolder sig gennem udstillinger, kreative værksteder, film, og performances. Her udstilles storslåede mesterværker side om side med samtidsværker, der både udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger – fra renæssancens klassiske europæere til kunsten af i morgen.

Den Hirschsprungske Samling

Dette historiske museum ligger ved det smukke Østre Anlæg i København. Samlingen indeholder værker fra guldalderen, symbolismen samt Skagensmalerne med de største værker af blandt andet P.S. Krøyer, Anna Ancher, C.W. Eckersberg, og Christen Købke. Samlingen rummer også møbler og genstande fra kunstnernes liv, der alle giver museet en særlig stemning og intimitet.

Københavns museer med et twist

Overgaden kunsthal

Overgaden kunsthal holder til i en tidligere fabriksbygning ved Christianshavns Kanal og hører til blandt Københavns mest eksperimenterende udstillingssteder. På tværs af medier og generationer præsenterer de udstillinger af dansk og international samtidskunst, med fokus på den unge kunstscene og på at støtte de nye kunstneriske praksisser. Eksperimentet med selve udstillingsformen og forholdet mellem kunstner, kunstinstitution og publikum er en vigtig del af deres profil.

Fotografisk Center

Fotografisk center ligger i Kødbyens rustikke omgivelser og udstiller banebrydende samtidsfotografi og mediekunst med særligt fokus på det nordiske fotografi samt relaterede praksisser som video- og filmkunst. Fotografisk Center viser omkring otte udstillinger om året, der bevæger sig mellem temaer, genrer og design. Derfor veksles der mellem soloudstillinger og tematiske gruppeudstillinger.

Copenhagen Contemporary

Copenhagen Contemporary holder til i den gamle B&W-hal på Refshaleøen og er et af skandinaviens største udstillingssteder for samtidskunst. De smukke industrihaller har pladsen til at udstille de pladskrævende formater: Store totalinstallationer, performancekunst og monumentale videoværker, skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. CC tilbyder også art talks, koncerter, og kreative værksteder.

Gallopperiet - Stadens Museum for Kunst

Gallopperiet ligger på Christiania, der i sig selv er kendt som en kollektiv kunstinstallation eller “land-art”. Galleriet holder til i en tidligere militær magasinbygning fra 1863, og udstillingsrummets rustikke og elementære skønhed danner en optimal ramme for deres udstillinger af samtidskunst, skabt af danske og udenlandske kunstnere.